poprzedni produkt lista produktów następny produkt

Jogurt naturalny 9%

Powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei. Naturalnie gęsty, ma wyjątkowo kremowy smak i konsystencję. Nie zawiera mleka w proszku i zagęstników

Wartość energetyczna: 452 kJ/109 kcal

Tłuszcz: 9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g

Węglowodany: 4,0 g

w tym cukry: 4,0 g

Białko: 3,0 g

Sól: 0,1 g*

*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Dostępne opakowania: pojemniki 330 g, 700 g;


Składniki:

mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych, Lactobacillus paracasei subsp. paracasei (L.casei 01)

strzałka biała strzałka szara