Naturalny Tworóg chudy Klimeko wytwarzamy z ekologicznego mleka pasteryzowanego chudego i czystych bakterii mleczarskich. Technologia produkcji jest taka sama, jak w przypadku sera półtłustego. Tak jak wszystkie nasze produkty, ten również wykonujemy ręcznie z najlepszego mleka ekologicznego, co gwarantuje jego najwyższą jakość.
Od 2018 roku Naturalny Tworóg chudy z Dionizowa wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wartość energetyczna: 366 kJ/86kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,1 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 16 g
Sól: 0,09*
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Dostępne opakowanie: tacka biodegradowalna o wadze około 150-250 g
Składniki:
mleko pasteryzowane ekologiczne odtłuszczone, żywe kultury bakterii.