Serek wędzony

Serek wędzony Klimeko wytwarzamy z sera pełnotłustego, panierowanego w mieszance ziół, przypraw i soli. Poddajemy go procesowi wędzenia w naturalnym dymie wędzarniczym. Dlatego posiada niepowtarzalny, wyrazisty smak. Jest idealnym składnikiem sałatek, kanapek. Nadaje się świetnie jako przekąska do piwa i wina.

Wartość energetyczna: 1459 kJ/351 kcal

Tłuszcz: 28 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g

Węglowodany: 5,7 g

w tym cukry: 3,4 g

Białko: 18 g

Sól: 1,1 g

Dostępne opakowanie: 125 g

Składniki:

mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych, mieszanka przyprawowo-ziołowa (sól, czosnek, papryka, pieprz, bazylia, oregano). Wędzony dymem z drewna.