Tworóg półtłusty

Tradycyjny tworóg półtłusty Klimeko jest wytwarzany z mleka pasteryzowanego i czystych kultur bakterii. Smakiem i kształtem nawiązuje do rękodzieł naszych babć. Ręcznie wylewany w chusty serowarskie. Idealny do kanapek i sałatek.

Od 2018 roku tworóg półtłusty z Dionizowa wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wartość energetyczna: 676 kJ/162 kcal

Tłuszcz: 9,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g

Węglowodany: 5,3 g

w tym cukry: 2,1 g

Białko: 13 g

Sól: 0,08 g*

*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Dostępne opakowania: tacka biodegradowalna około 150 -250 g;

Składniki:

mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych