Tradycyjny tworóg półtłusty Klimeko jest wytwarzany z mleka pasteryzowanego i czystych kultur bakterii. Smakiem i kształtem nawiązuje do rękodzieł naszych babć. Ręcznie wylewany w chusty serowarskie. Idealny do kanapek i sałatek.
Od 2018 roku tworóg półtłusty z Dionizowa wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wartość energetyczna: 676 kJ/162 kcal
Tłuszcz: 9,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g
Węglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0,08 g*
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Dostępne opakowania: tacka biodegradowalna około 150 -250 g;
Składniki:
mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych