Jogurt naturalny Klimeko 9% powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei. Naturalnie gęsty, ma wyjątkowo kremowy smak i konsystencję. Nie zawiera mleka w proszku i zagęstników
Wartość energetyczna: 452 kJ/109 kcal
Tłuszcz: 9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,1 g*
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Dostępne opakowania: pojemniki 330 g, 700 g;
Składniki:
mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych, Lactobacillus paracasei subsp. paracasei (L.casei 01)